Matka, paluu  ja kypsyminen ihmisenä

 

Motivaatio

Paavon jutut vetivät Niinaa puoleensa kuin hunaja ampiaista. Olisi kiva luopua kaikesta ja olla joku muu. Paavo oli mediaseksikäs, kaikkien haluama ja hyvin palkattu koodari. Kohdatessaan Paavon, Niina tajusi tavanneensa jotain enemmän – tulevaisuutensa.

Pian opinnot ja projektit veivät Niinalta kaiken töiden jälkeisestä vähäisestä ajasta. Kaverit, lenkit ja lomat suunnitteluineen jäivät. Paavokin olisi halunnut viettää enemmän aikaa yhdessä. Työt vaihtuivat ja Niina otti vastaan aina isompia kokonaisuuksia.

Sitten alkoivat selkäkivut. Lattialla maatessaan sairaslomalainen teki tiliä koetusta ja tehdystä. Tasapaino ja Paavo olivat jääneet. Hän lupasi itselleen: vaikka uusi elämä ja intohimo veisivätkin minne tahansa, ne eivät veisi millä vauhdilla tahansa.

Matka, paluu ja kypsyminen juonen perutyyppinä

Jälleen edessäni oli sadan sanan haaste. Tällä kertaa sadalla sanalla piti kirjoittaa matka, paluu ja kypsyminen ihmisenä. Olen aika varma, että jo edellinen tarinani matkasta olisi helposti voinut sopia tähän kategoriaan.

Tarinalle on oleellista on päähenkilön motivaatio lähteä liikkeelle, kohdata uutta ja mennä (tai joutua) niin pitkälle, että paluu alkaa tuntua kiinnostavalle vaihtoehdolle. Paluu voi olla jopa paonomainen ja tarinamuotoa käytetään usein muistuttamaan tai varoittamaan jostain.

Lisää tarinan perustyypeistä aiemmassa blogikirjoituksessani.

Ask-malli

Etsiessäni kirjoittamisen sivussa tietoa kehittymisideoista törmäsin sivutoimista yrittäjyyttä mainostaviin ukko.fi-sivustoihin, joissa Olli Kopakkala muistuttaa blogissaan koukuttavammasta tavasta kirjoittaa sisältöä blogiin. Hänen kirjoittamassaan kahdeksan vinkin listassa esitellään mm. ask-malli, jonka nähtyäni tiesin, että näin minunkin olisi pitänyt toimia: hypätä suoraan Asiaan, selittää sitten vasta Syy ja kertoa tämän jälkeen, miten aihe Kehittyy.

Toisin sanoen, kannattaisi aina noudattaa kultaista sääntöä: laita täky aina alkuun ja selittele vasta sitten. Seuraavat postaukseni tulevatkin olemaan hieman eri näköisiä 😉

Yksi ajatus artikkelista “Matka, paluu  ja kypsyminen ihmisenä

  1. Olli Kopakkala

    Hienoa jos kirjoituksestani on sinulle apua. Innolla seuraan millaisia seuraavat kirjoituksesi tulevat olemaan 🙂

    Ukko fi:n kautta toimii myös tuhansia ihmisiä jotka tekevät palvelumme kautta töitä päätoimisesti.

    Liked by 1 henkilö

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s